NYHETER
Bauma 2022
2022-11-22

3 200 utställare från 60 länder, utspridda över 600 000 kvadratmeter. Bara siffrorna skvallrar om varför hela entreprenadbranschen vallfärdar till Bauma i München vart tredje år – mässornas mässa för tunga maskiner.

En halv miljon förväntansfulla besökare bjöds på ett strålande höstväder under sju rejält maskinspäckade dagar.

Bauma-mässan 2022 kunde knappast ha fått en bättre inramning – och självklart var även EMS på plats i Tyskland för att ta del av alla spännande nyheter på en av världens största maskinmässor.

Mängder av nya grävare

Takeuchi presenterade bland annat två nya kompakta bandgrävare, TB335R och TB350R, samt TB395W – ersättaren till storsäljaren TB295W. Trion beräknas göra sitt intåg på den svenska marknaden under 2023.

Hyundai stoltserade med hela sitt produktprogram av både små och stora grävare, och visade även upp prototypen av en vätgasdriven hjulgrävare som endast släpper ut vatten. Utöver alla grävare fanns även den nya dumpermodellen HA45A att beskåda.

Framtidsteknik

I en speciell avdelning kallad The Future Zone presenterade Hyundai tekniska innovationer och hjälpmedel – både sådana som redan finns tillgängliga på marknaden och nya idéer som håller på att utvecklas.

Exempelvis fick vi en skymt av ett ännu inte färdigutvecklat säkerhetssystem som använder drönare för att övervaka byggarbetsplatser.

Bilder

  • Mycket talar för att de nya kortrumporna från Takeuchi, TB335 och TB350R, går en strålande framtid till mötes
  • Medarbetare från EMS och NTC fanns naturligtvis på plats för att ta del av nyheterna på Bauma
  • Hyundai visade teknik i sina grävare i "The Future Zone"
  • De fantastiska nya hjulgrävarna från Hyundai hade många besökare
  • Takeuchi visade alla sina modeller, även den allra första runtomsvängade grävaren TB1000 från 1971
  • Hyundai visade upp en prototyp av sin nya vätgasgrävare, som är under utveckling

Läs fler nyheter

Dela denna sida