NYHETER
Fördelar med serviceavtal
2021-10-28

När MWE Maskin beställde två nya Takeuchimaskiner från EMS passade företaget på att teckna serviceavtal – en efterlängtad möjlighet.

MWE Maskin har sedan tidigare en TB290 och två TB295W.

Företaget har nu beställt två nya Takeuchi TB295W.

– Takeuchi har väldigt bra maskiner. De har bra kvalitet och prisnivån är rätt. Dessutom har de varit ganska ensamma i segmentet med 10–12-tonsmaskiner, säger Michael Gustavsson, vd för MWE Maskin.

När bolagets tidigare maskiner köptes från EMS gick det inte att teckna serviceavtal, så Michael uppskattar att det alternativet finns nu.

– Möjligheten att teckna serviceavtal är något vi har efterfrågat länge från EMS så det var ett självklart val. Med avtalet fördelar vi kostnaderna månadsvis. Vi vet hela tiden vad det kostar och enligt min uppfattning får vi också ett bättre pris med serviceavtal.

Rekommenderar serviceavtal till alla
– Jag tycker definitivt att ett serviceavtal passar för alla som äger maskiner som används i produktion dagligdags, säger Michael.

MWE Maskin var tidigare en del av Mälardalens spår & Anläggning men bröts ut till ett eget bolag för att renodla verksamheterna.

– I maskinbolaget har vi nu entreprenadmaskiner och lastbilar som vi hyr ut, både externt och mot  systerföretaget Spår & Anläggning. 

Michael tycker att ett fungerande underhåll och maskiner i kontinuerlig drift är lika viktigt oavsett hur maskinen ägs.

– Att en maskin blir stående är lika illa oavsett om du äger, hyr eller hyr ut. Det är ofta två medarbetare och en lastbil som blir stående bara för att maskinen står still, det är sårbart. Vi har bra kontroll över service och underhåll själva. Men att kunna fördela kostnaderna jämnt över året är som sagt en stor fördel.

Läs mer om EMS Serviceavtal

Fler nyheter från EMS

Dela denna sida