NYHETER
EMS besöker HLL Hyreslandslaget
2022-04-04

HLL har under de senaste två åren köpt totalt 84 maskiner av märket Takeuchi från EMS till sin uthyrningsflotta. Under 2021 köptes 54 maskiner, varav största andelen är modell TB225 med justerbar bandbredd. Det är en stark 2,4 tons grävmaskin som tillsammans med rototilt, grip och tre skopor håller sig under den vikt man lagligt får framföra med en lämplig dragbil, släp och BE-kort. Den justerbara bandbredden gör den extra användbar och praktisk för trånga utrymmen.

Viktigt att servicen funkar
Kunderna uppskattar framför allt hydrauliken hos Takeuchi och att maskinerna är driftsäkra, något som är viktigt både som maskinuthyrare och som hyreskund.

"Det är viktigt att maskinerna inte strular men om det händer något är det viktigt att man har en bra servicenivå från leverantören och där har EMS fungerat riktigt bra", berättar Kalle.

Han tycker att de får bra backning och stöd från EMS vad gäller både service och eftermarknad.

"Medarbetarna uppskattar också det stöd de får från EMS. Det gäller att kunna lita på att man får bra support och att det funkar med reservdelar. Alltifrån det att vi avtalar med säljaren till det att medarbetarna behöver hjälp med maskinerna vad gäller underhåll och service. Det är otroligt värdefullt att relationerna funkar bra", berättar Kalle.

En ny produkt för HLL är Takeuchi dumper TCR50-2, utrustad med en miljövänlig steg V dieselmotor, den är lättkörd med pilotstyrning och Kalle tror att den kommer att passa bra in i HLL:s maskinflotta.

Produktutveckling
Det är Kalle vi har att tacka för de lyftkrokar som EMS har på sina skopor, ett förslag som ursprungligen kom från Kalle. Ett annat exempel på hur Kalle och HLL påverkat produktutvecklingen hos EMS och Takeuchi är den armstödsbreddning som nu är standard på TB210R.

Takeuchi - modeller för uthyrning
De Takeuchi-maskiner som Hyreslandslaget har i sin hyresflotta är TB210R, TB225, TB240, TB250-2, TB260, TB290-2, TB370 och TCR50-2.

Fler nyheter från EMS

Dela denna sida