NYHETER
Jacobssons Gräv håller sig till Hyundai
2022-07-13

Kraftfull maskin med god komfort

Jacobssons Gräv har precis fått leverans av sin nya Hyundai HX300AL. Den sätts genast i arbete för VA- och gatuarbeten i Enköping. Bolagets tidigare maskin av samma modell körs i Uppsala.

Jacobssons Gräv har idag 19 lastbilar och 24 maskiner som körs av 33 medarbetare. Maskinparken består huvudsakligen av Hyundai, vilka kompletteras med minigrävare från Takeuchi.

"Den senaste maskinen, som kom igår, var min 34:e nya Hyundai och totalt den 67:e som jag har köpt av EMS. Det har blivit flera begagnade också, och några Takeuchi. Jag köpte min första maskin från EMS 1997 och har haft god relation med dem i alla år", berättar Mikael Jacobsson, ägare och VD för Jacobssons Gräv. 

Nöjd med Hyundai

Viktigast av allt vid valet av återförsäljare är förstås bra maskiner.

"Jag har varit nöjd med Hyundai från dag ett. Och de nya som har kommit nu går fantastiskt, mjukt och fint i hydrauliken, efter vad jag hör av maskinisterna. Och det sker hela tiden en positiv utveckling med förnybarhet. Vi har inga plander på att byta märke. Det är bra ekonomi i maskinerna och är maskinisterna nöjda då är jag nöjd", säger Mikael. 

Han understryker att det också är viktigt att ha bra förtroende för återförsäljare. 

"Helheten ska funka, inte minst vad gäller service, det är viktigt med snabb återkoppling. Det är visserligen inte ofta det är fel på maskinerna, de är driftsäkra. Men de gånger det behövs hjälp fungerar det bra. Vi har ett långt samarbete och förtroende för EMS.

Andra maskinen på kort tid

Den HX300AL som nu har levererats är företagets andra av samma modell på kort tid. Maskinisten som fick den förra maskinen har hunnit köra den i några månader. 

"Det är en jättefin maskin. Den är stark, vilket är en fördel när man ska långt ner och gräva och hissa, maskinen orkar det. Och den har jättebra hytt, den är rymlig och har bra komfort, bättre än maskiner som har har kört av annat märke, säger Joakim Holmberg. 

Joakim jobbar i Uppsala, där Jacobssons Gräv utför markarbeten med två Hyundaimaskiner. Detta inför bygget av tillfälliga lokaler som ska rymma 800 elever då Kvarngärdesskolan evakueras under 5-15 år. Den permanenta skolan ska rivas och sedan byggas upp på nytt på samma plats.

"Den första etappen inleddes för ett år sedan och kommer att pågå åtminstone ett år till. Vi får se hur länge vi ska vara med. Och det finns andra intressanta projekt på gång i Uppsala, så vi hoppas förstås att vi får vara med på fler, Säger Mikael.

Utöver detta uppdrag utför bolaget alltså arbeten i Enköping med fyra maskiner. Samtidigt rullar en stor del av maskinparken i Stockholmområdet. Jacobssons Gräv är underentreprenör i samtliga projekt. 

Läs fler nyheter

Dela denna sida