NYHETER
Takeuchis nya TB370 - läs vad kunderna tycker

Liten, smidig och kraftfull

Takeuchis nya TB370 är liten och smidig men har kraften från en lite större maskin – det tycker August Orrboes, som var snabb med att köpa maskinen när den kom till Sverige.

August Orrboes har haft sin entreprenadfirma sedan 2018. När det nyligen blev dags att köpa den första egna maskinen till företaget föll valet på en TB370 från Takeuchi. En liten men stark partner.

– Tidigare har vi hyrt maskiner i motsvarande storlek. Jag kände att det var dags att gå över till att äga, sen kom då Takeuchi TB370 som är perfekt i storlek. Jag jobbar ofta i trånga utrymmen men behöver samtidigt kraften från en lite större maskin och det får jag med den här modellen. Den är lätthanterlig och har alla tillbehör jag behöver, säger August.

Bra förstamaskin

Vid intervjutillfället har han hunnit köra maskinen i ungefär 40 timmar.

– Jag är supernöjd. Det är en klockren maskin; effektiv, liten – väger 7,5 ton med utrustningen – smidig och stark. Den har inte superstor hytt men det är ändå gott om utrymme därinne. Jag uppskattar inte minst maskinens styrka, jag har varit åtta år i branschen och jämfört med andra maskiner jag har kört i samma storlek så är den här starkare. Den är också bred arbetsmässigt. Den kan användas till allt möjligt och jag kommer att kunna ta många jobb med den, så det är en perfekt förstamaskin, säger August.

Olika typer av jobb

Han berättar att firman, som har en medarbetare utöver honom själv, utför många olika typer av jobb.  Tidigare har de bland annat byggt en park i Årsta i Stockholm. – Nu bygger vi ut Huddinge kommuns interna fibernät vilket bland annat omfattar att lägga ner så kallade subslangar, som de drar fiber i, mellan kommunhus, skolor, förskolor, bostadsrättsföreningar etc. Just i dag är vi i Visättra i Huddinge. Vid vissa bussgator och rondeller kan vi inte schakta tvärs över, då samarbetar vi med ett annat företag som trycker under vägen. Vi arbetar nu med att gräva fram det de tryckt under, för att ansluta till våra tidigare schakter.

Det lilla extra

När August beställde sin TB370 valde han till en Engcon-rotor med s45-fäste, centralsmörjning och lite extra belysning. 

– Inget speciellt, men standard för vad jag tycker att man behöver. Jag har även lagt till serviceavtal, och får maskinen servad efter 100 timmar, sedan var 500:e timme. Jag är väldigt nöjd, både med maskinen och med själva affären som har varit supersmidig. När jag beställde skulle det vara lång leveranstid, men EMS säljare Anders hittade en maskin som stod hos en återförsäljare och som de kunde hämta tillbaka. Det gjorde att jag kunde få den på en månad, vilket jag behövde för en deadline. 

August understryker att relationen med återförsäljaren är väldigt viktig.

– Har man i olika sammanhang varit i kontakt med säljare så har det ibland blivit ibland dött i andra änden så fort man har skrivit på. Så är det absolut inte med EMS. Jag har inte råkat ut för något, men jag ville byta skopor i början och det var inga problem alls. Vi har haft jättebra kontakt under hela affären, avslutar August.

Gå direkt till vår produktsida för Takeuchi TB370 för att se fler bilder, specifikationer, ladda ner broschyren etc.

Läs fler nyheter

Dela denna sida