VI KAN MASKINER
Vi kan maskiner
2021-10-27

Det är vi som jobbar på EMS. Vi jobbar som fältmekaniker, på reservdelslager, som maskinsäljare, servicetekniker och på många andra tjänster. 

Vi som jobbar på EMS sätter kunden i fokus. Våra kunder är entreprenörer och maskinförare som bygger och utvecklar Sverige. När en kund köper en entreprenadmaskin av oss vill vi att de uppleva oss som en kompetent och pålitlig partner. Dessutom är vi trevliga att ha att göra med. Inte bara vid köpet utan under hela maskinens livslängd. Det ska vara enkelt och roligt att vara kund hos oss. För oss som jobbar på EMS är det utmanande och stimulerande att tänka så. Det gör att vi utvecklas och förbättrar vår verksamhet inom alla områden. På så sätt kan vi förenkla våra kunders vardag så att de kan fokusera på sin verksamhet och affär. En nöjd kund kommer alltid tillbaka. Det är det som driver oss och gör vårt arbete roligt och meningsfullt. Välkommen, du också!

Läs mer om de olika tjänsterna här

Fältmekaniker
Produktionsmekaniker
Reparationsmekaniker

Här presenterar vi några av våra medarbetare. Om du vill blir en av oss, skicka en öppen ansökan till rekrytering@ems.se

I sociala medier hittar du oss under #ViKanMaskiner

Micke Larsson, fälttekniker
Micke är vår fälttekniker och tar emot supportsamtal för både Takeuchi och Hyundai. Det är våra fältmekaniker som behöver support men även kunder ringer och har frågor om maskinerna och behöver hjälp med felsökning. Micke har även teknisk support på tiltrotatorer och deras styrsystem. Det blir mycket telefon om dagarna men Micke är också ute och hjälper fältmekanikerna när de är ute på reparationsjobb. ”Det roligaste är att det är stor variation i mitt jobb, jag gör massor med olika saker under en vanlig arbetsdag.” På fritiden är det bågskytte som gäller. ”Jag försöker träna minst två dagar per vecka men med småbarn blir det inte så mycket tid över.”

Zandra Andersson, lager och reservdelar 
Zandra är en av våra nyaste medarbetare på NTC. Hon började i januari 2022 och har innan det varit egen företagare och jobbat som hovslagare. Hon gick linjen Karosseriteknik för att lära sig att bli bilplåtslagare men hon kom på att det inte var helt rätt inriktning för henne. På fritiden rustar hon upp begagnade bilar, så helt fel var nog inte utbildningen. Zandra gillar att meka med bilar, och det är ju inte alltför långt ifrån grävmaskiner.

Jimmy Björklund
Jimmy är en av våra fältmekaniker och gör service och reparationer på våra kunders maskiner. Jimmy är ansvarig för Stockholm region norr och utgår från Gävle. ”Det bästa är när man får träffa kunder ute i deras miljö och hjälpa dem på plats med deras maskiner.” Jimmy har jobbat som fältmekaniker under totalt 16 år, det senaste året på EMS. Det stora intresset på fritiden är att vara ute med båten, helst på havet. Norrlandskusten är en favorit och han är ute med familjen mest varje helg under båtsäsong. Ett stort intresse är all typ av motorsport med speciellt båtmotorsport.

John, inköp i Stockholm
John jobbar med inköp av maskinutrustning för verkstad, reparation och fältservice. En arbetsdag kan se väldig olika ut för John. Det kan handla om allt ifrån att vara med i utvecklingsarbetet av ny utrustning till att ta hand om leverans av inkommande utrustning. John drar sig inte för att hugga i där det behövs och är en mästare på grävskopor. ”Det har varit ett spännande arbete att få vara med att ta fram ett eget sortiment av grävutrustning”. John kommer från Hälsingland och åker ofta hem och hälsar på familj och vänner på ledig tid.  

Daniel, säljare i Göteborg
Daniel är vår säljare i Göteborg och han har jobbat på EMS sedan 2005. Förutom att hjälpa våra kunder hitta rätt maskin för jobbet är han även ute på kundbesök för att prata med gamla och nya kunder. ”Det bästa med jobbet är att hjälpa kunderna med att få en maskin som passar deras arbete.” Daniel har även lantgård med köttproduktion med Angus-boskap och det tar det mesta av hans fritid.

Peter, verkstadschef i Sundsvall
Peter är verkstadschef på NTC AB, vårt dotterbolag i Sundsvall. Det som inspirerar Peter mest med jobbet är att få jobba med människor. Inte minst att kunna göra skillnad för entreprenörer, skapa en god relation och visa att underhåll, ordning och reda och struktur är lönsamt. ”Jag har haft en förkärlek för maskiner sedan jag var liten. Det är kul att skruva, jobba med problemlösning och att göra anpassningar.”

Jesper, fältmekaniker
Jesper är fältmekaniker och är ute hos våra kunder för att ge service, underhåll och reparera maskiner. En vanlig dag börjar med att han kollar sin telefon för att se dagens ordrar för att kunna planera sin dag. Det område Jesper jobbar sträcker sig från Gävle till Västerås, vilket betyder att det blir ganska mycket tid i bilen. En enklare reparation tar i snitt en timme men ibland är det större jobb och då tar det förstås längre tid. ”Det roligaste är att åka på ett jobb hos en kund som har problem med en maskin och som blir riktigt nöjd när jag åtgärdat felet.” På fritiden bygger Jesper lego med sina barn.

Rositha, reservdelslagret
Rositha jobbar på vårt reservdelslager. Hon gillar sitt jobb skarpt. "Det händer alltid så mycket". Extra kul att företaget förändras och moderniseras. Nu har vi fått nya sorteringshyllor (ett pater noster-verk) och det underlättar. Rositha har precis blivit mormor till en liten kille och tycker att det är toppen!

Rolf, repverkstaden i Stockholm
Rolf jobbar som teamleader på repverkstan i Stockholm/Bredden. Han har tidigare jobbat som fältmekaniker och totalt sett har Rolf mer än 45 års erfarenhet som mekaniker. Här på EMS jobbar han sedan fem år med att reparera och serva entreprenadmaskiner. Det bästa på jobbet är när han och verkstadsteamet reparerar en maskin på ett riktigt bra och effektivt sätt och som kunden förväntat sig. Med sju barnbarn är det ett under att det finns tid över för jakt, ett stort intresse för Rolf. 

Dela denna sida