NYHETER
Hyundai och Doosan konkurrerar under samma tak
2021-11-29

Ett mellanliggande holdingbolag, Hyundai Genuine, har etablerats efter det att Hyundai Heavy Industries Group i augusti 2021 köpte Doosan Infracore.

Hyundai Genuine
Doosan Infracore har sedan dess döpts om till Hyundai-Doosan Infracore. Hyundai Construction Equipment och Hyundai-Doosan Infracore kommer att fortsätta att verka under separata företagsledningar och konkurrera som systerbolag på den globala utrustningsmarknaden. Hyundai Genuine kommer att ge stöd till båda företagen, samtidigt som de tillgängliga synergierna mellan de två maximeras.

  • Hyundai Construction Equipment och Hyundai-Doosan Infracore kommer att konkurrera på den globala utrustningsmarknaden
  • Teknologiska synergier kommer att börja med gemensam utveckling av integrerade plattformar för grävmaskiner och hjullastare
  • Vätgasmotorer ska utvecklas för entreprenadmaskiner
  • FoU ska kombineras för att driva på den tekniska utvecklingen
  • Ytterligare investeringar i M&A, nystartade företag, automation och elektrifiering

Starkare tillsammans
Utveckling av integrerade grävmaskins och hjullastarplattformar för båda företagen skall genomföras senast 2025. De två tillverkningsföretagen kommer att kombinera sina forsknings- och utvecklingsinsatser för att öka den tekniska konkurrenskraften, samtidigt som marknadsbearbetningen kommer att öka genom ömsesidigt kompletterande maskinsortiment.

Mot en starkare framtid
Längre fram kommer nya investeringar att öka för att säkra nästa generations affärsverksamhet. Planerna omfattar utveckling av vätgasmotorer för entreprenadmaskiner, ytterligare sammanslagningar och förvärv, investeringar i nystartade företag och ett utvecklat industri-universitetssamarbete. Detta i syfte att utveckla marknadsledande expertis inom automation och elektrifiering.

Hyundai Heavy Industries Groups ordförande Kwon Oh-gap har lovat att utveckla anläggningsutrustningsverksamheten som en kärnsektor i koncernen, ett beslut som kommer att backas upp av ytterligare investeringar på koncernnivå.

Högupplösta bilder för nedladdning hittar du i vår bildbank

Nyheter från EMS

Dela denna sida